top of page
DBYT _CALL3_Google form-01.jpg

DĂ VOCE EXPERIENȚEI DBYT

Merită să asculți experiențele celor din jurul tău. De cele mai multe ori devenim empatici şi capabili să ne înţelegem mai bine dacă ne punem în pielea celuilalt. Celălalt este şi altfel şi la fel. Nevoia de intimitate şi dorinţa de a iubi şi de a fi iubiţi ne sunt puncte comune, chiar dacă ele se manifestă diferit în fiecare dintre noi.

AVEM NEVOIE:

să vorbim despre sex şi despre sexualitate pentru a scăpa de stereotipurile social culturale create de-a lungul timpului.

de o educaţie sexuală neideologizată pentru a înţelege că manifestările noastre sexuale nu sunt neapărat legate de sexul biologic.

 

să ne ascultăm, indiferent de cât de diferiţi suntem, pentru a afla cât de asemănătoare sunt confruntările noastre emoționale legate de viaţa sexuală.

să ne tratăm pe noi şi pe partenerii noştri cu grijă şi cu atenţie.

 

să vorbim liber despre ce ne place şi ce nu ne place, despre ce ne face şi ce nu ne face bine şi să ne eliberăm corpurile de bagajele culturale .

Untitled-1.jpg

Noi am vorbit cu 30 de oameni cu vârste şi sexe diferite despre sex şi sexualitate pentru a înţelege mai bine care sunt confruntările pe care le întâmpinăm, iar acum, după 2 ani de la demararea proiectului 𝘋𝘰𝘯’𝘵 𝘉𝘪𝘵𝘦 𝘠𝘰𝘶𝘳 𝘛𝘰𝘯𝘨𝘶𝘦 , vrem să ducem cercetarea mai departe.

Vrem să aducem informaţia pe care am adunat-o mai aproape de oameni. Vrem să contribuim la schimbarea percepţiei generale cu privire la sexualitate. Vrem să dăm voce experienţelor celor care s-au alăturat proiectului nostru.

Vrem să publicăm cartea  𝘋𝘰𝘯’𝘵 𝘉𝘪𝘵𝘦 𝘠𝘰𝘶𝘳 𝘛𝘰𝘯𝘨𝘶𝘦 şi avem nevoie de sprijinul tău.

DESCRIERE CARTE

DON'T BITE YOUR TONGUE este o carte care se poate încadra în conceptul de carte obiect sau carte instalație. Va avea o supracopertă din material textil care va simula ideea de lenjerie intimă, iar conţinutul ei este unul mixt media cu fotografii de autor realizate special de Alina Uşurelu pentru a veni în completarea textelor şi cu materiale audio înregistrate cu performeri profesionişti (Lala Mişosniky, Andreea Novac, Alina Uşurelu şi Paula Dinker) care vor fi reprezentate sub forma unor QR coduri ce fac trimitere către diverse platforme multimedia (audio, video, text) ale proiectului.

DBYT este o antologie de fragmente de interviuri, sondaje de cercetare informală şi texte care contextualizează tema centrală în filosofia contemporană (postumanism, feminism şi studii de gen, etică). Interviurile au fost realizate în cadrul proiectului DBYT, proiect desfăşurat în 2020 și care a beneficiat de finanțare AFCN la sesiunea I din 2020, secţiunea Arte Vizuale. Cercetarea aferentă proiectului editorial a fost deja inițiată în faza incipientă a proiectului mai mare, care poartă acelaşi nume, DBYT, proiect în care cercetători și consultanți cu expertiză în psihologie, artiști, oameni de cultură și comunicare au elaborat un chestionar riguros din punct de vedere științific și metodologic, selectând în baza unor criterii prestabilite 30 de participanți la cercetare pentru a-i intervieva pe larg pe tema sexualității.

Fiind un produs editorial care propune o abordare inovatoare pe piața publicațiilor din România din punct de vedere stilistic, conceptual, și, în primul rând,  de conținut, cartea DBYT răspunde nevoii de promovare a unor materiale echilibrate, incluzive și informative în domeniul educației sexuale.

CUPRINS

  1. Introducere 

  2. Oamenii în relaţie cu confruntările sexuale 

  3. Oamenii în relaţie cu senzualitatea şi sexualitatea

  4. Oamenii în relaţie cu nuditatea

  5. Oamenii în relaţie cu orgasmul 

  6. Oamenii în relaţie cu fanteziile sexuale 

  7. O perspectivă post-umanistă asupra sexualităţii (un text de Alina Uşurelu) 

  8. O perspectivă feministă asupra sexualităţii (un text de Codruţa Pohrib) 

  9. Etică şi sexualitate (un text de Dana Bergheş) 

  10. Termeni şi resurse - un ghid pentru o viaţă sexuală sănătoasă

IATĂ CUM POȚI SĂ NE SUSȚII:

Până pe 25 septembrie ne propunem să strângem 15.000 de lei care să acopere tipărirea a 300 de exemplare de carte.

Cum poţi contribui şi ce primeşti la schimb:

 

50 de lei (echivalentul tipăririi unui exemplar de carte)

– primeşti un mesaj personalizat cu înregistrarea audio a unui extras din interviuri şi o fotografie digitală

150 de lei (echivalentul tipăririi a 3 exemplare de carte)

– primeşti un mesaj personalizat cu înregistrarea audio a unui extras din interviuri, o fotografie digitală şi o invitaţie la evenimentul de lansare a cărţii la care echipa DBYT va organiza un spectacol-lectură

 

250 de lei (echivalentul tipăririi a 5 exemplare de carte)

– primeşti o invitaţie dublă la evenimentul de lansare a cărţii la care echipa DBYT va organiza un spectacol-lectură şi un exemplar al cărţii DBYT

 

500 de lei (echivalentul tipăririi a 10 exemplare de carte)

– primeşti o invitaţie dublă la evenimentul de lansare a cărţii la care echipa DBYT va organiza un spectacol-lectură, un exemplar al cărţii DBYT şi o fotografie de autor din cadrul proiectului - serie limitată de 30 de exemplare.

HHHHHHHHHHH.jpg
bottom of page