top of page

Acerca de

Burnout & Recovery Irina Facebook Event Cover.png

Apel (burn)OUT

Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, mentală și adesea fizică, cauzată de stres prelungit sau repetat. Stresul apare în momentul în care percepem o amenințare - reală sau imaginară. Chiar dacă nu îl percepem în mod conștient, el ne afectează fizic și emoțional.

Artistele din Asociația Developing Art demarează în 2022, în trei orașe diferite, o cercetare artistică pe tema burnout-ului. La Timișoara, Irina Marinescu ia parte la o rezidență găzduită de Unfold Motion și lucrează pe tema burnout-ului din trei perspective: „Vreau să pun în relație trei concepte - munca, energia, emoțiile. Mă voi uita la ce înseamnă experiențele de lucru, cum ne raportăm la muncă, tipul de energie pe care îl investim sau îl primim din activitățile pe care le facem. Iar mai departe, la percepția și manifestarea emoțiilor în corp, pe care le activăm în mișcare”

Alătură-te procesului de lucru din cadrul rezidenţei artistice cu Irina Marinescu.

„În cadrul rezidenței mele invit patru persoane să participe alături de mine, la o cercetare artistică pe tema epuizării și a burnout-ului. Voi fi asistată de la distanță de psihoterapeuta Mihaela Vechiu, colaboratoarea mea în acest proces."

Pentru tine, participarea la această cercetare presupune:

- să participi la trei întâlniri de câte trei ore, în zilele 22, 23, 24 martie, între 10.00-13.00, în sala Unfold Motion, str. Arieș, nr. 19, Timișoara.

- să ne povestești experiențele personale: dacă treci printr-o perioadă epuizantă, dacă simți epuizare, dacă ai trecut prin burnout sau dacă încerci să găsești moduri de a-ți gestiona stresul.

- să te miști și să dansezi - vom încerca împreună o activarea fizică, prin mișcare și dans, a emoțiilor simțite de tine.

- să explorăm împreună limite și moduri de definire a limitelor.

Invitația este deschisă persoanelor între 20-55 de ani. 

Înscrierile se fac până luni, 21 martie, ora 17.00, prin email către asociația.developing.art@gmail.com, urmând ca răspunsul să fie dat în aceeași zi.

În mail te rugăm să specifici vârsta, domeniul de activitate, de ce te interesează tema burn-out-ului/ epuizării, și ce așteptări ai de la aceste întâlniri.

Îți vom păstra anonimatul, iar protecția datelor tale personale este foarte importantă pentru noi.

Ceea ce se va discuta și întâmpla în cadrul acestor întâlniri va fi folosit în scop creativ, în scopul cercetării artistice realizate de Irina Marinescu, pentru realizarea unui spectacol și elaborarea unor metode de recuperare post epuizare prin mișcare și dans.

bottom of page