top of page
logo mic-01.jpg

Developing Art este o asociație culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public și îmbunătățirii relației dintre artiști și public. DA are sediul în București și, din 2017,  a dezvoltat și coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educație și cercetare și arte vizuale. Co-fondatoarele și membrii asociației sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naționale cât și internaționale. Expertiza organizației în crearea și implementarea cu succes a proiectelor cu finanțare publică, cât și experiența membrilor organizației a dus la interesul de a crea comunități și rețele în jurul priorităților artistice ale Developing Art.

93312745_701576890580903_618365373820960

artistă vizuală, performer, manager

ALINA UȘURELU

Artistă multidisciplinară. Absolventă a Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii – Spectacol. Multimedia. Societate. Foloseşte imaginea, corpul şi cuvintele ca să deschidă publicul către lumi pe care nu tot timpul îşi doresc să le vadă. În 2014 începe fotografia şi se alătură comunităţii de dans contemporan, în 2016 face scurtmetrajul Up Stairs, continuă cu proiecte precum: Exposing Movement, Nu o lua personal, See You Soon sau Don’t Bite Your Tongue, iar în 2019, după ce încearcă şi rolul de producător cultural, participă la un program intensiv de formare în arte performative la Lisabona şi începe să lucreze în proiecte şi să participe la programe de rezidenţe internaţionale ca performer, artist visual sau director artistic.

32948271_10216765464557669_5492813071896
ANDREEA NOVAC

coregrafă, performer, comunicatoare

A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” București. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Trece prin numeroase stagii de formare profesională și artistică, participă la rezidențe naționale și internaționale, creează spectacole de dans și performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan. A fost coordonator de comunicare și consilier artistic în cadrul Centrului Național al Dansului București, este membru fondator al Asociației Developind Art și colaborează cu artiști și structuri independente sau instituții pentru a susține și dezvolta proiecte în domeniul dansului contemporan și artelor performative.

Portret bw_foto Andrei Bara.jpeg
IRINA MARINESCU

artistă, performer, producătoare

Irina Marinescu s-a îndrăgostit de dansul contemporan și performance în 2009. De atunci a studiat cu profesioniști români și străini diferite limbaje de dans și forme ale artelor performative Feldenkrais, Viewpoints, Axis Syllabus, Das Theater Feedback Method, Contact improvisation, Gaga.


A lucrat cu Centrul Național al Dansului București, a participat la Cultural Management Academy 2019, este co-fondatoare a Asociației Developing Art, iar în prezent este artistă și producătoare independentă.


Dorește să ofere perspective noi asupra lumii și poveștilor sale prin diferite medii șilimbaje – dans, new media, stand up comedy. Interesele sale sunt la intersecția dintre artă și terapie, artă și știință, artă și antropologie.Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte creative și de dezvoltare în care ingredientele principale sunt conexiunile autentice, experimentul și emoțiile.

Laura Trocan_fotoBW.jpg
LAURA TROCAN

producătoare

Laura este producătoare de spectacole de dans contemporan și teatru şi are o experiență de aproximativ 10 ani în organizarea de evenimente în domeniul cultural-educativ. Este licențiată în sociologie si are un master în artele spectacolului, obținut în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii.

Timp de doi ani a fost consultant artistic la Centrul Național al Dansului din București, fiind
implicată atât în producția spectacolelor instituției, cât și în organizarea festivalului Like
CNDB și a unor evenimente internaționale.

Începând cu 2018 coordonează proiecte culturale independente și colaborează cu diverse organizații și colective artistice alături de care produce spectacole și organizează evenimente.
Este alături de Developing Art încă de la începuturile asociației, fiind producătoarea
spectacolului Nu o lua personal (coregrafia Irina Marinescu, 2019) și a turneului Too good
not to show it (2020).

Andrei Cincan - portret-6275.jpg
ANDREI CINCAN

designer, scenograf, arhitect

Andrei a studiat la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii ”Ion Mincu” Bucureşti și a făcut parte din echipa de arhitecţi de la Rubrick Studio.

Fiind pasionat de lumea artei, în special de cea a artelor vizuale, a explorat designul grafic prin proiecte de branding şi identitate vizuală. În timpul facultății a întâlnit pentru prima oară arta scenografică. A realizat scenografii şi instalaţii pentru evenimente din cadrul Universităţii ”Ion Mincu”. Aceste experienţe l-au ajutat să îşi descopere şi să îşi dezvolte capacitatea de a minimaliza lucrurile şi de a le exprima într-un mod creativ.

În prezent lucrează ca arhitect şi artist independent în sfera artelor performative și  creează instalaţii şi scenografii în proiecte precum Don’t Bite Your Tongue.

bottom of page