
Developing Art este o asociaÈ›ie culturală dedicată facilitării proceselor artistice către public È™i îmbunătățirii relaÈ›iei dintre artiÈ™ti È™i public. DA are sediul în BucureÈ™ti È™i, din 2017, a dezvoltat È™i coordonat un număr de proiecte culturale interdisciplinare care au ca priorități dansul contemporan, mixed media, educaÈ›ie È™i cercetare È™i arte vizuale. Co-fondatoarele È™i membrii asociaÈ›iei sunt activi pe scena de artă contemporană, bucurându-se de colaborări atât naÈ›ionale cât È™i internaÈ›ionale. Expertiza organizaÈ›iei în crearea È™i implementarea cu succes a proiectelor cu finanÈ›are publică, cât È™i experienÈ›a membrilor organizaÈ›iei a dus la interesul de a crea comunități È™i reÈ›ele în jurul priorităților artistice ale Developing Art.

Artistă, Curatoare Interdisciplinară
ALINA UȘURELU
Alina Ușurelu, București (n.1990). Este a artistă - curatoare interdisciplinară, o creatoare de procese de cercetare transdisciplinare, care lucrează cu fotografie, videografie, instalație, performance și practici somatice. Folosește imagini, corpuri și cuvinte pentru a deschide uși către lumi nevăzute.
Temele pe care le abordează în propunerile sale artistice sunt legate de sexualitate È™i identitate sexuală, sănătate mintală, dezvoltare comunitară È™i înrudirea cu lumea mai mult decât umană.
În 2014 începe fotografia ÅŸi se alătură comunităţii de dans contemporan, în 2016 creează primul scurtmetraj de dans, în 2017 înfiinÈ›ează asociaÈ›ia Developing Art alături de coregrafele Irina Marinescu È™i Andreea Novac, iar în 2019 participă la un program intensiv de formare în arte performative la Lisabona - Forum Dança ÅŸi începe să lucreze în proiecte ÅŸi să participe la programe de rezidenÅ£e internaÅ£ionale ca performer, artist visual sau director artistic.

ANDREEA NOVAC
Coregrafă, Performer
Andreea Novac este artistă independentă, coregrafă ÅŸi performer. A studiat Psihologia la Universitatea BucureÅŸti ÅŸi apoi Coregrafia la Universitatea NaÈ›ională de Artă Teatrală ÅŸi Cinematografică „IL Caragiale” BucureÈ™ti (licență, master, doctorat). Spectacolele ei au fost prezentate în diferite contexte naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale. Trece prin numeroase stagii de formare profesională, participă la rezidenÈ›e naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale (FranÈ›a, Ungaria, Luxemburg, Italia, Estonia, Olanda, etc), creează coregrafie pentru teatru ÅŸi film, lucrează interdisciplinar, susÅ£ine ateliere de dans contemporan pentru profesioniÈ™ti È™i amatori. Este co-fondatoarea AsociaÈ›iei Developing Art înfiinÈ›ată în 2017. A fost coordonatoarea Departamentului de Comunicare È™i consilier artistic în cadrul Centrului NaÈ›ional al Dansului BucureÈ™ti (2008 – 2015), curatoare asociată Bucharest International Dance Film Festival (2020), directoare artistică a Festivalului Caleido (2020, 2021, 2023), artistă asociată Areal - SpaÈ›iu pentru dezvoltare coregrafică (2022 È™i 2024). Colaborează constant cu artiÈ™ti È™i structuri independente pentru a susÈ›ine È™i dezvoltă proiecte în domeniul dansului contemporan È™i artelor performative. A primit premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul galei UNATC (master) în 2017 È™i Premiul pentru contribuÈ›ia adusă dansului contemporan acordat de Centrul NaÈ›ional al Dansului BucureÈ™ti în 2020.

IRINA MARINESCU
Artistă, Dans-Terapeută, Comediantă
Irina Marinescu s-a îndrăgostit de dansul contemporan È™i performance în 2009. De atunci, a studiat cu profesioniÈ™ti români È™i străini diferite limbaje de dans È™i forme ale artelor performative - Feldenkrais, Viewpoints, Axis Syllabus, Das Theater Feedback Method, Contact improvisation, Gaga, producÈ›ie de film, etc.
​
A lucrat cu Centrul NaÈ›ional al Dansului BucureÈ™ti, a participat la Cultural Management Academy 2019, È™i este fondatoare a platformei de dans UnShame Dance, co-fondatoare a AsociaÈ›iei Developing Art. DoreÈ™te să ofere perspective noi asupra lumii È™i poveÈ™tilor sale prin diferite medii È™i limbaje – dans, new media, stand up comedy. Interesele sale sunt la intersecÈ›ia dintre artă È™i terapie, artă È™i È™tiință, artă È™i antropologie.
​
Din 2019 a început să facă Stand-up Comedy pentru că a vrut să nu se mai ia atât de în serios, È™i pentru că nu se simÈ›ea reprezentată de poveÈ™tile pe care le auzea pe scenă. Din 2022 a început o specializare pe termen lung pe dans-terapie. Prin dans-terapie vrea să canalizeze experienÈ›a din dans pentru a aduce conexiune, vindecare È™i alinare prin intermediul metodelor testate È™i recunoscute din sisteme È™i tehnici de miÈ™care de miÈ™care È™i terapie (Laban-Bartenieff, MiÈ™care somatică, Metode de psihoterapie, Kestenberg, MiÈ™care autentică, etc.).

LAURA TROCAN
Producătoare
Laura este producătoare de spectacole de dans contemporan È™i teatru ÅŸi are o experiență de aproximativ 10 ani în organizarea de evenimente în domeniul cultural-educativ. Este licenÈ›iată în sociologie È™i are un master în artele spectacolului, obÈ›inut în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii.
​
Timp de doi ani a fost consultant artistic la Centrul Național al Dansului din București, fiind
implicată atât în producÈ›ia spectacolelor instituÈ›iei, cât È™i în organizarea festivalului Like
CNDB și a unor evenimente internaționale.
​
Începând cu 2018 coordonează proiecte culturale independente È™i colaborează cu diverse organizaÈ›ii È™i colective artistice alături de care produce spectacole È™i organizează evenimente.
Este alături de Developing Art încă de la începuturile asociaÈ›iei.