top of page
a truth-a lie-a list-premiera -0283_r.jp

 

A TRUTH, A LIE AND A LIST OF POSSIBILITIES

      „În momentul în care vedem ceva frumos suntem supuși unei descentrări radicale.  Frumusețea ne ridică uşor deasupra pământului, lăsând-l să se rotească sub noi câțiva centimetri, în așa fel încât, atunci când revenim, descoperim că avem o cu totul altă relație cu lumea față de momentul anterior ”. Elaine Scarry

A truth, a lie and a list of possibilities este primul spectacol al trilogiei Beauty – Disgust – Utopia, în care coregrafa Andreea Novac își întoarce atenția asupra frumuseții, înțeleasă ca experiență de comunicare sau act de descoperire, dezgolit de promisiuni estetice.

   

    „Nu tratez frumusețea ca pe un obiect sau ca pe o calitate estetică, ci mai degrabă o înțeleg ca pe o interacțiune particulară între spectator și performer, ce implică un transfer de putere; o experiență transformatoare, mereu instabilă, subjugantă și eliberatoare în același timp, motiv pentru care, adesea, ne dă batai de cap”. Andreea Novac

Spectacolul a avut premiera pe 21 septembrie 2018 la  Centrul Național al Dansului București și a călătorit la Iași, la Teatrul Fix, și la Cluj, la Fabrica de Pensule.

CONFERINȚE:

    „A truth, a lie and a list of possibilities” a fost acompaniat de 4 conferințe teoretice care au abordat frumusețea din perspectivele sociologică, filosofică, a design-ului vestimentar și a imaginii:

Corpul ca proiect: frumusețe și societate – susținută de doctorul în sociologie Gabriel Jderu

Despre frumuseţea care nu ne dă pace  –  susținută de conferenţiarul universitar Cristian Iftode

Într-o eternă căutare a frumosului  – susținută de criticul și istoricul de artă Daria Ghiu

Corpul uman în modă și postmodernism – susținută  de creatoarea de modă Venera Arapu

ECHIPA:

Concept: Andreea Novac

Coregrafie şi interpretare: Andreea Belu, Cristina Lilienfeld, Andreea Novac

Sound Design: Shamamanu'

Light Design: Alexandros Raptis

Costume: Sabina Suru

Produs de: Asociația Developing Art

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

bottom of page