Don’t Bite Your Tongue

  • o cercetare despre percepții asupra sexualității, ale noastre și ale altora

  • o invitație la auto-reflecție pe discursul identității sexuale

  • o instalaţie performativă ce compune o manieră revelatoare de a privi sexualitatea


 

“Don’t Bite Your Tongue” investighează percepţiile legate de sexualitate prin colecţionarea unor poveşti personale, crearea unor contexte de autoreflecție şi chestionarea filtrelor pe care le avem sau nu atunci când ne descoperim identitatea sexuală și de gen. 

 

De unde învăţăm despre sex? Cum ne privim sau ne ascultăm corpul? Cum acţionăm şi reacţionăm la dorinţele noastre sexuale? Cum le comunicăm partenerilor? Ce limbaj găsim pentru asta și cum îl folosim? Care sunt poveştile despre sex care ne atrag şi de ce? Cum ne modelăm corpul și identitatea în funcție de ce ni se spune despre noi?

Sunt întrebări pe care ni le punem nouă, dar și vouă. Sunt întrebări la care căutăm răspunsuri cât mai diverse. Sunt întrebări care ne ajută să ne descoperim pe noi înșine, să devenim un pic mai conştienţi de diversitatea, dar şi de similaritatea experienţelor, trăirilor şi emoţiilor cu care ne confruntăm în viaţa intimă și în felul în care ne raportăm la ea. Răspunsurile şi poveştile pe care le descoperim în proces vor fi explorate prin corp, imagine şi sunet de o echipă artistică formată din: un artist vizual, un coregraf, 5 performeri, un compozitor şi un scenograf care vor compune un spaţiu autoreflexiv. În procesul de documentare și cunoaștere am invitat şi un cercetător, un terapeut şi consultanţi artistici care susţin demersul creativ şi dialoghează cu publicul.

 

“Don’t Bite Your Tongue” va lua forme diverse de reprezentare artistică: o instalaţie performativă în care tema este explorată prin text, sunet, imagine, corp şi obiect, un film de dans în care părţile corpului vor deveni personaje ce vorbesc despre sex şi un caiet cu poveşti culese despre sexualitate.

 

Echipa proiectului:

 

Producător: Irina Marinescu

Coordonator Artistic: Alina Uşurelu

Coregrafie: Jack Thomson (UK)

Scenarist - Coordonator cercetare: Dana Berghes

Scenograf - Design Grafic: Andrei Cincan

Sound Designer: Alexandros Raptis

Consultanti artistici: Andreea Novac, Bianca Oana, Irina Marinescu, Karin Budrugeac, Paul Dunca.

Terapeut: Diana Frazzei

Cercetător: Codruţa Pohrib

Asistent de producţie: Anca Uşurelu

Documentare foto-video: Sabina Suru

 

Proiectul “Don’t Bite Your Tongue” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Apollo 111, Modul Cărtureşti, Linotip - Centrul Independent Coregrafic.

Parteneri media: Vice, SUB25, Feeder, Gala Societăţii Civile, Modernism. 

 

Disclaimer:

 

Proiectul “Don’t Bite Your Tongue” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  • Facebook
  • Instagram
  • Flickr
  • Vimeo
  • YouTube
  • SoundCloud