top of page
DBYT _CALL3_Google form-01.jpg

 

DON'T BITE

YOUR TONGUE

  • o cercetare despre percepții asupra sexualității, ale noastre și ale altora

  • o invitație la auto-reflecție pe discursul identității sexuale

  • o instalaţie performativă ce compune o manieră revelatoare de a privi sexualitatea


 

   “Don’t Bite Your Tongue” investighează percepţiile legate de sexualitate prin colecţionarea unor poveşti personale, crearea unor contexte de autoreflecție şi chestionarea filtrelor pe care le avem sau nu atunci când ne descoperim identitatea sexuală și de gen. 

 

De unde învăţăm despre sex? Cum ne privim sau ne ascultăm corpul? Cum acţionăm şi reacţionăm la dorinţele noastre sexuale? Cum le comunicăm partenerilor? Ce limbaj găsim pentru asta și cum îl folosim? Care sunt poveştile despre sex care ne atrag şi de ce? Cum ne modelăm corpul și identitatea în funcție de ce ni se spune despre noi?
Sunt întrebări pe care ni le punem nouă, dar și vouă. Sunt întrebări la care căutăm răspunsuri cât mai diverse. Sunt întrebări care ne ajută să ne descoperim pe noi înșine, să devenim un pic mai conştienţi de diversitatea, dar şi de similaritatea experienţelor, trăirilor şi emoţiilor cu care ne confruntăm în viaţa intimă și în felul în care ne raportăm la ea. Răspunsurile şi poveştile pe care le descoperim în proces vor fi explorate prin corp, imagine şi sunet de o echipă artistică formată din: un artist vizual, un coregraf, 5 performeri, un compozitor şi un scenograf care vor compune un spaţiu autoreflexiv. În procesul de documentare și cunoaștere am invitat şi un cercetător, un terapeut şi consultanţi artistici care susţin demersul creativ şi dialoghează cu publicul.

 

     “Don’t Bite Your Tongue” va lua forme diverse de reprezentare artistică: o instalaţie performativă în care tema este explorată prin text, sunet, imagine, corp şi obiect, un film de dans în care părţile corpului vor deveni personaje ce vorbesc despre sex şi un caiet cu poveşti culese despre sexualitate.

 

INSTALAȚIE PERFORMATIVĂ

      Instalația DBYT este un spațiu care provoacă normalizarea discursului public cu privire la sexualitate și șterge granițele binarității printr-un fir narativ fluid care expune nevoia umană, comună și naturală de căutare a intimității sexuale.

Instalația DBYT are ca element central o structură hibridă, la granița dintre uman și vegetal, ale cărei ramuri invită spectatorii în 5 spații intime pentru a descoperi povești despre sexualitate.

Fiecare ramură are o identitate unică, fluidă și necunoscută. Spectatorul poate descoperi aceste identități prin văz, auz, atingere, miros sau comunicare directă.

Aceste spații intime dau posibilitatea spectatorilor să își oglindească și să își chestioneze propria sexualitate în raport cu experiența senzorială descoperită în interior.

 

           Cea de-a doua piesă a instalației este un perete alb cu valențe multiple, fie înghite și provoacă identitățile performerilor, fie le dă posibilitatea de a-și exprima experiențele sexuale. 

Spațiul complet alb și formele hibride stârnesc curiozitatea spectatorilor și îi asigură că, indiferent de dorințele și fanteziile fiecăruia dintre noi, sexualitatea și nevoia de intimitate vin dintr-un loc natural, normal, pur.

 

                        *Poveștile pe care le veți descoperi în instalație sunt reale și au fost colectate de echipa DBYT prin interviuri anonime de la 30 de persoane cu

                               vârste și identități diferite. 

ECHIPA:

Instalație: Concept - Alina Ușurelu

                     Design sculptură - Andrei Cincan

                     Coreografie - Jack Thomson

                     Sunet - Alexandros Raptis

                     Voci - Andreea Novac, Paul Dunca, Lala Misosniky, Alina Ușurelu

                     Performeri - Alina Lupeș, Andrei Iulian Popescu, Cabiria Morgenstern, Denisa Ruxandra Anastasiu, Nono Pessoa

                     Producător: Irina Marinescu

                     Producție sculptură: Highberg Solution

Proiect: Coordonator cercetare: Dana Berghes

                Consultanți artistici: Andreea Novac, Bianca Oana, Irina Marinescu, Karin Budrugeac, Paul Dunca, Codruța Pohrib

                Psihoterapeută: Diana Frazzei

                Comunicare: Dana Berghes, Karin Budrugeac

                Asistentă de producție: Anca Ușurelu

                Documentare foto-video & producții textile: Sabina Suru

PARTICIPĂ LA PROIECT

Răspunde anonim la call-urile online pe cele patru subiecte:

1.jpg

LIMBAJ

SEXUAL

DBYT_CALL3_instagram_3-01.jpg

PRIMA

EXPERIEN-ŢĂ

3.jpg

MOMENTE

AMUZANTE

4.jpg

FANTEZII

Citește-ne Newsletter-ul și abonează-te:

e.jpg

N4

b.jpg

N3

a.jpg

N2

c.jpg

N1

g.jpg

N6

f.jpg

N5

d.jpg

N7

bottom of page