top of page

GHID PENTRU DIRECȚIONAREA DE PÂNĂ LA 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT AL PERSOANELOR JURIDICE.

Esti o persoana juridica? Poți direcționa 20% din impozit prin sponsorizare către Asociația Developing Art și nu te costă nimic. Sponsorizarea ta se transformă în sprijin direct pentru susţinerea sectorului cultural independent, producţiei artistice şi educaţiei culturale.

 

Administrarea şi mentenanţa unui ONG presupune o serie de cheltuieli recurente  precum plata unui contabil, manager, communicator sau plata uneltelor de comunicare (site-ul, contul de  vimeo, contul de zoom, etc.) care ajung la o sumă anuală de aproximativ 8000 de euro.

În momentul de faţă, datorită lipsei unui sprijin financiar constant, aceste cheltuieli sunt acoperite fie din fonduri proprii, fie din finanţările obţinute pentru realizarea şi implementarea proiectelor artistice. Acest lucru afectează şi limitează procesul şi a produsul artistic.

Priorităţile noastre sunt producţia artistică şi dezvoltarea de programe interdisciplinare de educaţie alternativă şi credem că este important să alocăm cât mai multe resurse pentru implementarea lor.

Orice sprijin venit din partea ta ne va ajuta să ne concentrăm atenţia asupra felului în care creăm pentru comunitate, nu asupra felului în care supravieţuim.

 

Îţi mulţumim!

CONTEXT:

Legea 30/2019 permite persoanelor juridice să deducă sponsorizările făcute către entitățile non-profit din impozitul pe venit. Dacă eşti / reprezinți o persoana juridică, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în sprijin real pentru comunitatea artistică.

 

Procedura este simplă, persoana juridică care efectuează o sponsorizare către Asociația Developing Art poate deduce valoarea sponsorizării până la nivelul de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care a înregistrat cheltuielile.

 

Deducerea se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie anul în curs pentru toate sponsorizările efectuate în anul precedent pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

 

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

INFORMAȚII

SUPLIMENTARE:

EXEMPLU DE CALCUL AL SUMEI DEDUCTIBILE:

Pentru impozit 3% trimestrial:

Venituri:                                  100.000 lei

Impozit pe venit:                      3.000 lei

20% din impozitul pe venit:     600 lei

Suma deductibilă este 600 lei.

CUM PROCEDEZI:

În 3 pași simpli poţi susține sectorul cultural independent:

 

  1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru

  2. Descărca contractul de sponsorizare și completează-l

  3. Trimite contractul pe mailul nostru asociatia.developing.art@gmail.com, sau la sediul:

      Bld. Dr. Gh. Marinescu, nr. 43, et. 1, apt. 2, Sector 5,                București

      

DESCARCĂ DOCUMENTELE NECESARE:

Documentele trebuie deschise cu ultima versiune de Adobe Acrobat Reader.

Declarația nr. 107

Contract sponsorizare in bani

Contract sponsorizare in produse și servicii

bottom of page